Thursday, September 17, 2009

Puasa dan Raya

Kebanyakan orang akan suka sangat2 raya nak datang...
Masa ni la sibuk nak shopping, beli la macam2 barang yang patut dibeli sampai la yang tak patut dibeli...
Weekend ni gi Sogo, minggu depan OU, minggu depan lagi IKEA pastu....
Pastu balik kampung la...nak raya....
Tu la keje orang biasanya nak raya nih...
Kalau kat supermarket, tak sempat nak puasa dah "PROMOSI HARI RAYA"...
tak menyempat...

Aku.......


Aku rasa tahun ni, tahun paling kejap puasa..kalo dulu rasa lama jer puasa...
Maybe tahun ni aku agak busy dengan banyak benda...
Tanggungjawab pon, makin lama makin banyak...
Adeh...
Raya pon mcam dah takde mood nak raya...
Kalo ikutkan hati malas je balik kampung jer...Biarla raya diperantauan...(ceyh mcm jauh jer kampung aku)
Tapi apakan daya, dahla puasa tak pernah balik kampung, sian kat mak bapak aku...
Orang ramai dah sibuk nak packing balik akmpung semua...
Aku?
Masih rilek dan masih menghadap buku dan komputer....



Raya ke Ahad nih?




"SELAMAT HARI RAYA KEPADA KAWAN2 KU WALAU DI MANA KORANG BERADA"

1 comment:

beliamuda said...

hmm.. lebih kurang la.. aku dah takde kelas untuk hari ni dan esok, tapi tiket dah beli untuk esok malam, so kena la menyepi di sini, menghadapa laptop merayau-rayau di alam siber~

Related Posts with Thumbnails