Wednesday, May 13, 2009

Laskar Pelangi (film)



Tadi aku telah menonton filem ini, Laskar Pelangi. Sebelum ni, aku pernah membaca
review dlam majalah yang mengatakan filem ni mampu mengalahkan filem Ayat2 Cinta.
So, dalam2 aku mencari cerita yang hendak di download, aku jumpa cerita ni.
Terus aku download.

Ape yang pasti cerita ni sgt2 la best dan menyayat hati....
Bagi aku lepas tgk cerita pasti akan rase lebih semangat, seperti semangat yang ditunjukkan oleh budak2 dalam cerita ni....

7 comments:

beliamuda said...

memang best pun cite ni.. rumet aku berulang2 kali dia tgk.. selepas yang first time tu, dia mmg bukak sje2 macam dengar lagu. Dengar dialog je. Tambah2 part masa masuk pertandingan tu... jawab soalan yang kira2 mmg mantap la.. erk, apa namam budak tu ye?

bobchanz said...

bdak yg mane...
yg genius tu, name die lintang...
yg main ikal...
yg muzik mahar...
tpi mmg serius best...
lepas ni bace novel die lak...

ATHIRAHBAHARUDDIN said...

betul2.better korg baca.n time baca,jgn lompat or skip muka surat.sbb nnt tak jd a teknik pnceritaan andrea kat korg.heh

bobchanz said...

baik mak cik thirah...heh
ade ke org bace skip2...
kalo majalah ke, komik ke
ade gak aku biase buat...
kalo nk bace buke mcm novel,
ssah la kalo nak skip2/langkau ni...

atiqahmohammadkhuzaini said...

for some reason aku tak brp suke movie nih.expectation aku tinggi kot.sbb bace review die hebat2 mahsyuk2. aku nak cari buku die, mesti lg best dr movie kan?
but the movie is not so bad ah.sedih2. n best.but not as aku expect kot.
pastu aku tapaham knpe cikgu agama mcm bu mus tu pegang2 ngan guru besar.
atau mereka anak sedara/pakcik btul?hueh.

bobchanz said...

x silap aku pak harfan pak cik sedare bu mus...kire pak harfan dgn bpak bu mus tu adek bradek...
ntah la..ku rase...

mgkin prasaan bu mus yg anggap pak harfan mcm bpak die...

Syazwan Nizam said...

nak komen gak..
mase aku g indon bln 1 ak juz beli soundtrack, tapi bebaru ni aku kirim kat mak aku beli film ni, kalo beli satu set DVD dy ada making of n intyerview n mcm2 lagi plus dpt buku but bkn novel tu la.. best.. kalau nak tau plakon kanak2 tu dyorg amek dak2 area situ, 4 bln dyorg wat casting, ada dr skola (but mostly kat skola la) n ada gak yg tgh keje kat parking.. coz kata RIRI RIZA (pengarah) dia nakkan keaslian... ak rase film ni sgt hidup mybe coz kisah sebenar si pengarang iaitu, IKAL (Andrea).. Salute la.. Tapi dgr kata ada film baru kwa bakal lawan film terbest ni - GARUDA DI DADAKU -.. nantikan...

Related Posts with Thumbnails