Monday, March 30, 2009

Year One End....

Alhamdulillah, hari last paper aku...Paper yang aku dapat
katekan agak senang...Bole la, jawab pun agak konfiden...
Biase kalo jawab soklan mesti ade skip2 dlu, baru patah balik...
Tapi kali, jalan jer tapi buat dalam keadaan aku rasa agak slow...
Then, lastly aku keluar 30 minutes early, sbb malas dah nak tunggu...
Kalo check bape kali pon still same jer, then aku pikir baik aku kuar jer...

Sedar tak sedar jugak, last paper ni menandakan last day for my
1st year degree...Bulan tujuh nanti start dah second year...
second year yang aku rase lebih mencabar dan lebih banyak projek yang nak kene buat...
So, mungkin 3 bulan aku akan bercuti ni membolehkan aku menyediakan diri
untuk menempuh hari-hari yang lebih mencabar...InsyaAllah...

Dan sedar tak sedar juga, aku dan lain2 yang sebaya dengan aku umur sudah dan akan menjangkau 20an...Satu permulaan yang akan masuk ke alam lebih dewasa...
Memungkinkan kitakan menjadi lebih matang...
Dalam pemikiran, tingkah laku dan sebagainya...
Dan mungkin juga sudah ade perancanagn untuk mase depan beliau...
Kahwin mungkin...hehehe...
Dan next year dah membolehkan kita mendaftar nama di SPR...
Wah next GE dah boleh vote...Time to know a little bit about current
political issues in Malaysia...
Dan mungkin kita still seorang yang sama, yang masih berperangai kebudak-budakan...
So, let us decide which one we want to be..An adult or just still a little teenager..

Ok lah, just nak buat kita same fikir...
Esok aku balik rumah...nak rehat puas-puas dulu...

4 comments:

beliamuda said...

best la cuti tiga bulan...

dhue comel said...

bobo da tue... hehehe...

Mardhiah said...

huh?
cuti 3bln??!!
gile laameeee~

hepi hols nwy.
ngee~~

bobchanz said...

iskh2...aku mude lagi la....
ko lagi tue dari aku...
hahahaha

Related Posts with Thumbnails