Monday, December 22, 2008

Cerita Hujung Minggu Aku

Minggu ni amku memang rase dah bosan sangat. Asyik menghadap komputer dan buku je.
So, aku decide untuk jalan2 sambil ingin mencari barang yang aku perlu.
Walaupun barang tu ade je kat area UNITEN ni, tapi disebabkan aku dah macam tak tahu nak buat ape, so aku decide untuk jalan2 kat arae KL.
Mule2 aku pergi ke KL Sentral dulu. Mase tu aku still tak decide lagi mane nak pergi.
So, aku breakfast la dulu kat KFC KL Sentral keseorangan. Tak yahu nak ajak sape keluar.
Aku keluar sesorang, lagipun aku memang dari dulu dah biase jalan sorang2.
Then, aku decide untuk pergi ke Low Yat Plaza. Sampai sana, macam2 je rase nak beli, beli tu la, beli ni la. Aku pikir2 barang yang aku nak, tak diperlukan sgt. Buat ape la aku nak beli, membazir je. Last2 before aku balik aku beli refil ink je untuk printer aku. Aku terus je balik ke UNITEN lepas tu.

Bila aku sampai hostel, aku lepak2 jap menghadap komputer tgk kalo ade pe2 yang penting. Pastu dlam pkul 4 lebih, perut rase macam lapar lak. Aku pergi la Upten. Sampai sane aku jumpe dzul, cupi dgn daus. Sembang punye sembang, diorang kate nak gi jalan2. Aku cakap jom je la, tong2 minyak. Manusia, kalo dah tak tau buat pe2, mane orang ajak jom aje la.Hahahaha...
So, kami b'empat ke OU. Asalnye ade org nk usha harge hp. Padahal OU bukan tpt yg sebetulnye nk usha harga hp. Jalan2 je la kami kat dalam tu. Biase la tgh Sale, banyak barang murah. Adeh rambang mata lak. Dalam aku taknak membeli ape2, aku telah membeli wallet yg dri harga dlam RM50 jadi RM10. Aku angkat jela, design die pon agak unik dan aku jugak membeli sehelai baju. Bape banyak da duit dah habis...

Keesokan harinye lak, aku ke SACC Plaza Shah Alam untuk berjumpa dgn classmate lame aku kat MARESMART dulu. Tak ramai sangat la join tapi disebabkan ade sorang cikgu aku join skali, aku pon pergi la. Before ke sane aku jumpe Chong dlu kat Sentral, then kami b'dua ambil bas ke Shah Alam. Jimat kos...
Kat sane ade la plak p'tandingan kucing. Geram je aku tgk kucing kat sane, gebu2 je. Bile hampir semua dah sampai, kami semua b'lima mase tu mencari tempat kat mane nak makan. Pusing punye pusing, then kami decide untuk ke Pizza Hut.
Perut pun dah laparkan. Semua sekali ade 7 orang masuk cikgu aku.
Sambil makan kami pon sembang la, tanye pasal itu, tanye pasal ini...
Tanye Sir DD sal sekolah, sal junior...Dan lain-lain...
Setelah semua setel, kami semua pun balik, Chep dgn murah hatinye nak anta aku dan Chong ke KL Sentral. Before that, hantar Kim, Trah dan Wahida dulu balik UiTM.
Aku sampai UNITEN dah nak maghrib. B'akhir la jalan2 aku weekend ni.

p/s:Moh, memang agak rugi la ko tak ikut aku ke S.Alam. Mesti ko geram gak tgk kucing2 kat sane..hahaha...

2 comments:

Mohaimin_Ichi said...

haha
kau cakap sal kucing je,
aku dah menyesal
XD

bobchanz said...

hahahaha....
tau xpe moh....
=P

Related Posts with Thumbnails